Magnanni reparatie

Als uw Magnanni  schoenen aan reparatie toe zijn, bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze 10-tallen jaren ervaring streven wij ernaar uw Magnanni  schoenen weer geheel “gerenoveerd” af te leveren met respect voor de oorspronkelijke pasvorm.

(zie ook het fotoalbum)

Onderstaand de beknopte ontstaansgeschiedenis van het bedrijf.

Het spaanse familiebedrijf Magnanni maakt al drie generaties handgemaakte herenschoenen. Kwaliteit en comfort zijn het uitgangspunt voor de designers van deze schoenen.

De oprichter, Sebastián Blanco Aldomar, begon op 12 jarige leeftijd te werken in de Spaanse schoenfabrieken. Toen hij 44 jaar werd besloot hij dat schoenen fabriceren beter kon, en opende zijn eigen bedrijf.
Het bedrijf begon in 1954 met slechts vijf werknemers in een fabriek, gevestigd in Almansa, Spanje, op de begane grond van een huis. In 1956 ging Sebastián Blanco een samenwerking aan met Antonio García Pastor – en een nieuwe bedrijf was geboren: Blanco y García SL. De producten van het bedrijf werden ingeschreven onder een nieuw merk: BLANGAR. In 1989, was het tijd voor de derde generatie van de familie Blanco, die namen de leiding over van het bedrijf en de fabricage van de MAGNANNI schoenen. Miguel was het eerste lid van deze derde generatie om het familiebedrijf te lijden. Hij werd al snel gevolgd door Pascual, Sebastian, Luis, Rocío en Julio.

De schoenen zijn gemaakt met behulp van traditionele technieken die nu  niet vaak meer voorkomen in de industrie, vanwege de hoge moeilijkheidsgraad en uitgebreide kennis die ze nodig hebben.

MAGNANNI gebruikt alleen de hoogste kwaliteit leer uit Frankrijk, Italië en Spanje. De speciaal uitgezochte leersoorten zijn afgewerkt met exclusieve kleurstoffen en er wordt gebruik gemaakt van handmatige procedures, zoals de speciale “polijst” techniek van Magnanni. Het leer wordt geverfd, elke stuk apart en een paar keer opnieuw.

De vaak toegepaste OPANCA-constructie en techniek voegen uitzonderlijke waarde toe aan elke schoen. Het biedt ongeëvenaard comfort en flexibiliteit zonder in te boeten aan een elegant design. De voet wordt volledig ingepakt door het soepele speciaal uitgezochte leer, en sluit hierdoor perfect aan als een handschoen om je hand, omdat de zolen op een speciale manier worden vervaardigd en aan de schoen bevestigd. Hierdoor blijft de schoen uitzonderlijk flexibel en is vanaf het eerste moment super comfortabel.